Overwatch League

Overwatch memasuki pasaran pada 2016, sebagai permainan penembak pasukan berbilang pemain, yang dicipta dan diterbitkan oleh Blizzard Entertainment. Permainan ini memberikan setiap pemain kepada satu daripada dua pasukan. Setiap pasukan mempunyai enam pemain daripada senarai watak atau "wira" permainan. Setiap wira menyertai permainan dengan kebolehan yang berbeza, yang membantu pasukan menyelesaikan objektif pada peta.

Pemain bermula pada tahap sokongan 1, meningkat kepada tahap 5. Dengan setiap pengesahan, tahap sokongan pemain akan terjejas. Jika pemain tidak menerima sokongan tambahan, tahapnya mungkin menurun. Hukuman dalam sistem pelaporan permainan juga boleh melucutkan sokongan pemain.

Ganjaran

Pemain boleh menerima Loot Box, bergantung pada tahap sokongan. Tahap yang lebih tinggi menghasilkan lebih banyak Kotak Loot yang diberikan. Selepas pemain mencapai kejayaan atau mempamerkan bakat, permainan akan membuka kunci lencana kehormatan. Pecahan semua trofi tersedia dalam bahagian gambaran keseluruhan kerjaya menu utama. Pemain boleh berkongsi pencapaian ini dengan rakan-rakan.
Semasa permainan, pemain memperoleh tahap yang lebih tinggi dan membuka kunci pilihan untuk menyesuaikan bunyi dan rupa wira. Menyesuaikan watak juga boleh diakses dalam menu utama dalam Galeri Wira.

rompakan

Loot Boxes juga menawarkan pilihan untuk penyesuaian. Seorang pemain membuka kunci kotak pada setiap peringkat atas. Pemain juga memperoleh kredit untuk digunakan untuk membeli lebih banyak pilihan penyesuaian. Seorang pemain menerima Bingkai Potret pada setiap tahap ke-10, sehingga dia memperoleh kesemuanya.

KomunitiMengapa Liga Overwatch popular?Mengapa kejohanan ini popular untuk dipertaruhkan?Pasukan popular
Komuniti

Komuniti

Komuniti Overwatch yang cergas dan prolifik telah berkurangan sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Namun, dengan hampir 7 juta pemain sebulan pada 2022, permainan ini masih hidup dan menarik penyertaan seluruh dunia di tapak pertaruhan sukan dalam talian. Dengan kebanyakan pemain aktif di media sosial, permainan ini masih merosot daripada 50 juta pada 2018 kepada jumlah terkini. Walaupun kebanyakan permainan mengalami penurunan dalam penyertaan pemain dari tahun ke tahun, penurunan dramatik pemain Overwatch tidak memberi petanda yang baik untuk masa hadapan. Sesetengah pakar menambat kejatuhan pemain permainan dengan kekurangan kandungan dan kemas kini baharu.

Berbanding dengan penyertaan pemain pada League of Legends, Fornite dan permainan popular lain, 6 juta pemain Overwatch adalah satu penurunan dalam baldi. Permainan dalam talian ini melaporkan kiraan pemain yang mantap, yang meninggalkan Overwatch di belakang pasaran esport yang berkembang dan kejohanan esport terbaik.

Komuniti