Berita

October 31, 2023

Optimumkan Pengalaman Permainan Anda dengan Spesifikasi PC Modern Warfare 3

Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserNurul AisyahLocaliser

pengenalan

Activision baru-baru ini telah mendedahkan spesifikasi PC untuk Call of Duty: Modern Warfare 3, dan yang menghairankan, mereka tidak begitu menuntut seperti yang diharapkan. Ini adalah berita baik untuk pemain PC yang tidak mempunyai pelantar mewah. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kaveat yang perlu diingat.

Optimumkan Pengalaman Permainan Anda dengan Spesifikasi PC Modern Warfare 3

Spesifikasi PC untuk Modern Warfare 3

Jika anda ingin menjalankan Modern Warfare 3 pada tetapan tertinggi, anda memerlukan CPU AMD i7 gen ke-8 atau setanding, 16 GB RAM dan RTX 3080 atau RX 6800XT. Sebaliknya, jika anda mempunyai PC gred rendah, anda masih boleh menikmati permainan dengan i3 gen ke-6, RAM 8 GB dan GTX 960 atau RX 470. Perlu diingat bahawa spesifikasi minimum ini hanya membenarkan akses kepada berbilang pemain, bukan kempen.

Pertimbangan untuk PC Gred Rendah

Modern Warfare 3 memperkenalkan misi 'Open Combat', yang memerlukan menavigasi persekitaran terbuka yang besar. Ini boleh memberi tekanan tambahan pada PC gred rendah, jadi penting untuk mengingatinya.

PC lwn Platform Lain

PC dianggap sebagai platform terbaik untuk Call of Duty, terutamanya untuk sukan dan penstriman. Kebanyakan pemain dan penstriman profesional menggunakan PC untuk prestasi terbaik. Walau bagaimanapun, permainan ini juga berjalan dengan baik pada persediaan yang disokong PS5. Walaupun lebih sedikit orang bermain Call of Duty di Xbox, pemilikan Microsoft terhadap Activision boleh mengubahnya pada masa hadapan.

Kesimpulan

Kesimpulannya, spesifikasi PC untuk Modern Warfare 3 agak mudah diakses, membolehkan pelbagai pemain menikmati permainan ini. Sama ada anda mempunyai pelantar mewah atau PC gred rendah, terdapat konfigurasi yang sesuai dengan keperluan anda. Perlu diingat keperluan untuk mengakses kempen dan tekanan yang berpotensi pada PC gred rendah semasa misi 'Pertempuran Terbuka'. Akhirnya, PC kekal sebagai pilihan utama untuk Call of Duty, tetapi platform lain juga menawarkan pengalaman permainan yang baik. Nantikan Esports.net untuk lebih banyak berita Call of Duty.

Berita terkini

Fortnite Eminem Crossover: Acara Big Bang dan Prestasi Dalam Permainan
2023-11-23

Fortnite Eminem Crossover: Acara Big Bang dan Prestasi Dalam Permainan

Berita