Berita

October 30, 2023

Pusingan Akhir: Penembak Berbilang Pemain Berdaya Saing dengan Potensi Esukan

Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserNurul AisyahLocaliser

Pusingan Akhir, yang dibangunkan oleh Embark Studios, telah mendapat populariti dengan cepat sejak keluaran beta terbukanya pada 26 Oktober. Dicipta oleh bekas pembangun kanan Battlefield, penembak unik ini bertujuan untuk menjadi permainan esport peringkat teratas pada masa hadapan.

Pusingan Akhir: Penembak Berbilang Pemain Berdaya Saing dengan Potensi Esukan

Berdaya Saing Secara Alam Semulajadi

Pusingan Akhir ialah permainan berfokuskan berbilang pemain yang memberikan pengalaman kompetitif, menjadikannya asas yang ideal untuk permainan e-sukan. Dengan pengulas dalam permainan yang dikuasakan AI, pertempuran berasaskan pasukan strategik dan peta yang sangat mudah musnah, setiap permainan menawarkan pengalaman yang unik dan oktana tinggi. Gabungan watak dan kebolehan membolehkan gaya permainan yang berbeza dan memperkasakan pemain untuk mempamerkan kemahiran mereka.

Salah satu mod permainan utama dalam The Finals ialah Cashout. Dalam mod ini, pasukan kecil berjuang untuk merompak 'kebal' dan mendepositkan wang tunai dalam 'tapak tunai' sambil bertahan menentang pasukan lain. Permainan ini pantas dan didorong oleh unsur-unsur berasaskan keupayaan, seperti watak-watak berat yang mengharungi halangan dan watak-watak yang dibina tangkas yang mempunyai kuasa halimunan sementara. Mekanik permainan juga menggalakkan pemain untuk menyokong pasukan mereka melalui kebolehan penyembuhan.

Populariti yang Semakin Berkembang

Pusingan Akhir telah mendapat pengikut yang ramai, dengan lebih suku juta pemain puncak di Steam sahaja sejurus selepas keluaran beta terbukanya. Model dan ketersediaannya percuma untuk dimainkan pada PC, Xbox Series X|S dan PlayStation 5 memastikan berjuta-juta pemain boleh mengakses permainan.

Masa Depan Peringkat Akhir

Walaupun Embark Studios belum menerima sepenuhnya senario esukan, terdapat tanda-tanda bahawa kejohanan dan papan pendahulu akan menjadi bahagian teras The Finals. Dengan sifat kompetitif, populariti yang semakin meningkat dan kemas kini yang dirancang, The Finals berpotensi untuk menjadi permainan esport yang terkenal.

Jika anda tidak mempunyai peluang untuk mencuba Peringkat Akhir, beta terbuka masih tersedia untuk beberapa hari lagi. Jangan ketinggalan untuk merasai pengalaman masa depan esports.

Berita terkini

Fortnite Eminem Crossover: Acara Big Bang dan Prestasi Dalam Permainan
2023-11-23

Fortnite Eminem Crossover: Acara Big Bang dan Prestasi Dalam Permainan

Berita