Berita

November 15, 2023

Snoop Dogg Berkembang ke Teknologi dengan Permainan Death Row: Mempelbagaikan Permainan dan Memperkasakan Pencipta

Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserNurul AisyahLocaliser

Rapper Snoop Dogg, yang terkenal dengan kerjaya muziknya yang berjaya, telah mengembangkan usaha perniagaannya ke dalam dunia teknologi. Di samping anaknya, Cordell Broadus, Snoop telah mengumumkan pelancaran Death Row Games, sebuah studio permainan yang memfokuskan pada menyediakan peluang untuk pencipta yang pelbagai dan mengembangkan naratif sekitar permainan.

Snoop Dogg Berkembang ke Teknologi dengan Permainan Death Row: Mempelbagaikan Permainan dan Memperkasakan Pencipta

Mempelbagaikan Portfolio Perniagaan

Snoop Dogg telah membina portfolio perniagaan yang pelbagai selama bertahun-tahun, dengan pelbagai usaha niaga yang berjaya. Minggu ini, dia menambah satu lagi bulu pada topinya dengan memasuki industri teknologi. Death Row Games bertujuan untuk mewujudkan ruang untuk pencipta yang pelbagai dalam ekosistem permainan dan menyumbang kepada proses membuat keputusan dalam industri.

Unreal Engine 5: Asas Permainan Death Row

Death Row Games bergantung pada Unreal Engine 5 (UE5) Epic Games, platform berasaskan komuniti yang membolehkan pencipta membangunkan kandungan menggunakan kod sumber terbuka. Kod serba boleh membolehkan penciptaan permainan yang berfungsi pada pelbagai konsol, termasuk peranti Xbox, Playstation, PC dan VR. Epic Games mengenakan bayaran royalti 5% untuk pembangun yang menjual kandungan mereka melalui platform.

Penglibatan Snoop Dogg dalam Permainan

Snoop Dogg telah terlibat dalam industri permainan untuk sekian lama. Dia telah menjadi sebahagian daripada FaZe Clan kolektif permainan esport dan bahkan mempunyai kulit tersuai dalam permainan popular seperti Call of Duty dan Call of Duty: Modern Warfare. Pada tahun 2019, beliau melancarkan Liga Permainan Gangsta, siri kejohanan esportnya sendiri. Selain itu, Snoop telah mengeluarkan koleksi NFT eksklusif bertajuk 'A Journey with the Dogg' pada tahun 2021.

Usaha Niaga Snoop

Death Row Games menyertai senarai luas usaha niaga perniagaan Snoop Dogg, yang mempunyai anggaran nilai bersih $160 juta. Beberapa usaha niaga terkenalnya termasuk barisan produk haiwan kesayangan, firma modal teroka bernama Casa Verde Capital, jenama ganja Leafs by Snoop, Filem Snoopadelic, barisan gin Indoggo dan banyak lagi.

Masa Depan Permainan Death Row

Walaupun masih tidak pasti sama ada Snoop akan mengadakan konsert Fortnite seperti Travis Scott, dia telah pun membuat tandanya dalam metaverse permainan. Snoop menganjurkan persembahan maya dan mengeluarkan NFT tersuai untuk peminat dalam metaverse permainan The Sandbox pada tahun 2021. Dengan Death Row Games, Snoop dan anaknya berhasrat untuk mencipta platform yang mempamerkan budaya dan kisah pencipta yang pelbagai, terutamanya daripada komuniti yang kurang mendapat perkhidmatan.

Kesimpulannya, penyertaan Snoop Dogg ke dalam dunia teknologi dengan Death Row Games menandakan satu lagi kejayaan dalam kerjayanya. Dengan menyediakan peluang untuk pencipta yang pelbagai dan menyumbang kepada proses membuat keputusan industri permainan, Snoop menyasarkan untuk meluaskan naratif sekitar permainan dan mempamerkan budaya komuniti yang kurang mendapat layanan.

Berita terkini

Fortnite Eminem Crossover: Acara Big Bang dan Prestasi Dalam Permainan
2023-11-23

Fortnite Eminem Crossover: Acara Big Bang dan Prestasi Dalam Permainan

Berita